Servicekonferenser och konvent

På denna sida kan du hitta samlad information om kommande konvent och servicekonferenser i Sverige.

Skärmklipp 2014-09-27 18.46.16

SERVICEKONFERENS 2018

OA Sverige hälsar alla medlemmar i OA välkomna till årets servicekonferens

6 – 8 april i Karlskrona!

Temat för konferensen är
SERVICE

OA:s programförklaring, Samverkan med mångfald, som handlar om att respektera varandras olikheter, men ändå förena oss i lösningen för vårt gemensamma problem.


Men vad är en servicekonferens egentligen? Är det som ett konvent? Nja, både ja och nej! Man skulle kunna beskriva servicekonferensen som OA Sveriges praktiska möte. Men den beskrivningen räcker inte långt! Själva det praktiska SSR-mötet, håller vi på lördag efter lunch. Men helgen är lång, vi har och också workshops, talare, kvällsmöte, middagssamvaro och en massa underbar program-energi på agendan!! Till servicekonferensen kommer man för att det är givande och roligt, för att bidra med sin service, för att lära känna fler OA-medlemmar, hitta in i gemenskapen och komma närmare ett liv utan tvångsmässigt ätande. Du är varmt välkommen!

PRAKTISK INFORMATION

Var?

Karlskrona Företags och hantverksförening KFH

Bredgatan 12, 371 32 Karlskrona

När? 6/4, kl 17.00 – 8/4, kl 12.00

Tips på boende:

www.drottninggatansvandrarhem.se – Ett kvarter bort ungefär, har större rum som man kan boka tillsammans för att få ner kostnaden.

www.gullbernapark.se/vandrarhem
(7 km, buss finns men bil är enklast)

Det finns även flera hotell, med priser från ca 850kr, sök tillexempel via www.booking.com

Mat
Vid ankomst finns meny från restaurang med avhämtning. Det går bra att meddela på plats vad man vill ha så gör vi en beställning till middag lördag kväll. Var och en betalar själv. Man kan också ta med egen mat. Finns kök med mikro.

OA medlemmar
är alla som har en önskan om att sluta äta tvångsmässigt enligt OAs tradition 3. Alla OA medlemmar är välkomna till servicekonferensen. Alla OA medlemmar är välkomna att delta på lördagens SSR-möte.

OA-grupprepresentanter
är kallade till SSR-mötet på lördagen. Ni anmäler er enligt nedan. Bekräftelse på din anmälan ska komma och med den en dagordning.  OA-gruppen rekommenderas betala resan t o r samt boende. Om OA-gruppen ej kan finansiera sin representants resa och boende går det bra att ansöka om bidrag från OA Sverige, I FÖRVÄG!, vilket görs till ssr@oasverige.org

Uppge Grupp/ort som söker bidrag.
Uppge beräknad summa som ni gruppen söker bidrag för.

ANMÄLAN OSA 30/3
Alla OA-medlemmar anmäler att man tänker delta. Detta för att kunna ha material till alla. Det finns ingen avgift för deltagande. Men ta gärna med pengar till hatten.

Anmäl till konvent@oasverige.org
1. Uppge namn, mobilnummer samt från vilken ort du kommer
2. Uppge vilka dagar? FR, LÖ och SÖ
3. Grupprepresentanter meddelar även SSR enligt nedan.
4. En bekräftelse skickas till dig. Om du inte får någon – var god ta kontakt igen.

Grupprepresentanter meddelar till ssr@oasverige.org om man kommer eller inte. Då en grupp inte skickar sin representant skickas en rapport från gruppen till samma e-postadress.
PROGRAM

FREDAG 6/4
17.00 Lokalen öppnar
Välkommen att äta medhavd mat. Kaffe och the finns. Bara vara…
18.30 Välkomstmöte
Information, frågor, presentationsrunda, inför lördag och söndag m m
20.30 – 21.30 OA-möte

LÖRDAG 7/4
8.30 – 9.00 Mingelstart med kaffe/te
9.00 ”Vi välkomnar dig…..”
9.30 – 12.00  WORKSHOP med talare
(paus ca 10.30 – 11.00)
Hur organiseras arbetet inom OA Sverige? SSR – Sveriges Service Råd? Kommittéer? Serviceåret startar med service-konferensen. Vilka visioner har OA för 2018/ 2019? Mål?

12.00 – 13.30 Lunch
(egen medhavd eller restaurang på stan)

13.30 – 17.30 Sveriges Servicerådsmöte
Välkommen till OA Sveriges praktiska möte. Alla som är OA-medlemmar är välkomna att delta. OA-gruppers representanter och OA Sveriges servicerådsstyrelse är kallade. Vid beslut med röstning får grupprepresentanter och styrelseledamöter rösta. Alla närvarande på mötet har rätt att uttala sig.

18.00 Middag
Vid ankomst fredag finns meny från restaurang med avhämtning. Det går bra att meddela på plats vad man vill ha så gör vi en beställning till middag lördag kväll. Var och en betalar själv. Man kan också ta med egen mat. Finns kök med mikro.
20.30 – 21.30 OA-möte

SÖNDAG 8/4
8.45-10.30 WORKSHOP
Praktiskt arbete i OA-gruppen?
Erfarenhetsutbyte
10.30 paus
10.45 – 12.00 OA-möte ”Att komma hem”