En delning från Sveriges Region 9-representant Isabella

Att tjäna….

De flesta av mina delningar kring service börjar med, ”när jag kom till OA…”. Även nu börjar jag på samma sätt. När jag kom till OA levde jag i en verklighet där jag krävde att världen skulle tjäna mig. Den berömda frågan, ”what’s in it for me?” var min ständiga följeslagare. Denna syn på livet gjorde mig förstås både frustrerad och besviken – om alla bara kunde göra som jag ville….

Min själ behövde alltså läka och att tänka tvärtom, nämligen, ”vad kan jag bidra med?”, satte igång den där läkningsprocessen; en process som jag efter 14 år fortfarande befinner mig i.

 

Att tjäna genom att göra service är en av grundpelarna i mitt tillfrisknande samtidigt som det är mitt ansvar som OA-medlem. Vi, du och jag, är ansvariga för att OA finns kvar för oss själva och för andra tvångsmässiga ätare. För att detta program ska fungera för oss behöver det vara en del av våra liv; det behöver vara mer än ett hobby eller en fritidssyssla. När vi säger ja till service blir programmet en del av våra liv. När vi säger ja till service investerar vi i OA och utdelningen är fantastisk. 

 

En viktig sak att tänka på när det gäller service är att vi aldrig är ensamma. Vi har sponsorer som vi kan fråga om råd innan vi tackar ja till en servicepost och vi har en servicestruktur som bygger på att vi hjälps åt. Genom att tjäna andra lär vi oss också mycket om våra egna behov, vi lär oss att respektera våra behov (snarare än att försöka envist tillfredsställa vår egen vilja). Låt oss tillsammans ge tillbaka av det vi så generöst har fått!

 

Isabella

R9-representant
OA SVERIGES SERVICERÅD består av grupprepresentanter från OA grupper i Sverige, ordförande för OA Sveriges kommittéer, OA Sveriges världsservicerepresentant, OA Sveriges region 9 representant samt ledamöter i OA Sveriges Serviceråds styrelse

Styrelsen för OA Sveriges serviceråd når du genom att svara på nyhetsbrevet eller maila till ssr@oasverige.org

Publicerat i Konvent i utlandet. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Kommentarer är avstängda.

Välkommen til Anonyma Överätare. Välkommen hem.